Hoe kun je haaruitval bij honden voorkomen?

by Olivier Dierickx on July 14, 2020

Als je een hond in huis hebt, dan weet je dat hier en daar een verloren hondenhaar mogelijk is. Zeker bij langharige honden. Tijdens de rui, namelijk in de lente en in de herfst, is het vanzelfsprekend dat er meer haren te vinden zijn in huis, maar wanneer moet je je zorgen beginnen maken?

Krijg je te maken met overmatig haaruitval, dan kan dit wijzen op een gezondheidsprobleem bij je hond. De voeding kan daar een belangrijke rol inspelen. Voor je dus naar de dierenarts rent, kan je best even nagaan welke voeding je geeft. 

Tip: Omega-3 heeft een positief effect tegen haaruitval! 
-> Natuurlijke hondenkoekjes met Omega-3

 

Wat zijn belangrijke elementen in hondenvoeding?

Kwaliteitsvol hondenvoer bestaat uit volgende elementen:

  • Water
  • Koolhydraten
  • Eiwitten
  • Mineralen
  • Vitaminen

Natuurlijk is de juiste verhouding van deze elementen zeer belangrijk. Zo zijn veel eiwitten nodig voor je hond als bouwstenen van spieren, huid, vacht enzoverder, terwijl koolhydraten in mindere mate nodig zijn. Water zal je dan sneller terugvinden in natvoer dan in droogvoer, maar het is belangrijk om meerdere keren per dag vers water te voorzien.

Net als mensen hebben honden nood aan vitaminen zoals vitamine A, B en E, maar ook aan mineralen zoals calcium en zink die zorgt voor een gezonde huid.

 

Tegen haaruitval: Omega 3

Een andere belangrijke stof die in veel hondenvoer ontbreekt en dus ook een grote impact kan hebben op veel haarverlies is Omega 3. Dit vetzuur is vooral te vinden in vette vis, wat honden nauwelijks eten. Gelukkig bestaan er hondenkoekjes met Omega-3 uit natuurlijke visolie die je dagelijks aan je hond kan geven. 

BACK TO TOP
EN